Πανακότα με ανθότυρο και μέλι


Ένα ανάλαφρο επιδόρπιο με υπέροχη γεύση και αρώματα από ανθότυρο και μέλι.


Υλικά
  •  300γρ. ανθότυρο
  •  300γρ. μέλι
  •  100ml γάλα
  •  600ml κρέμα γάλακτος
  •  5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  •  14γρ. ζελατίνα
  •  1 λοβό βανίλιας
                    
Εκτέλεση

  • Μουλιάζετε σε κρύο νερό τα φύλλα της ζελατίνας για 5-6 λεπτά. Σκίζετε το λοβό της βανίλιας και τραβάτε με τη λάμα ενός μαχαιριού τα σποράκια της.
  • Βράζετε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα σποράκια της βανίλιας. Όταν το μίγμα αρχίσει να φουσκώνει, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Το αφήνετε να κρυώσει για 3-4 λεπτά, προσθέτετε το ανθότυρο, τη ζελατίνα καλά στυμμένη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αν χρειάζεται, ομογενοποιείτε το μίγμα με μίξερ χειρός.
  • Γεμίζετε ατομικές φόρμες με την κρέμα και τις αφήνετε να μείνουν στο ψυγείο για 6 ώρες. Ξεφορμάρετε τις κρέμες και τις περιχύνετε με μέλι, γαρνίρετε αν θέλετε με ένα κλαδάκι θυμάρι και τις σερβίρετε.