Η ημερήσια συνιστώμενη δόση είναι 35γρ. (μία γεμάτη κουταλιά της σούπας) κατά προτίμηση το πρωί.
Όταν καταναλώνεται για πρώτη φορά ή μετά από διακοπή θα πρέπει να ξεκινήσουμε με την μισή δόση (ένα κουταλάκι του γλυκού) για μια βδομάδα ώστε να την συνηθίσει ο οργανισμός μας.
Η κατανάλωση της θα πρέπει να είναι αδιάκοπη για 3-4 μήνες. Μπορεί να διακοπεί για τρεις περίπου εβδομάδες και συνεχίζεται για άλλους 3-4 μήνες και ούτω καθεξής.
Η γεύση της γύρης είναι ιδιαίτερη, άλλοτε γλυκιά και άλλοτε πικρή, γι΄αυτό προτείνουμε κάποιους τρόπους κατανάλωσής της.
-Καταναλώνεται αυτούσια (πρέπει να την λιώσουμε στο στόμα μας πριν την καταποιούμε) σε όσους αρέσει η γεύση της.
-Καταναλώνεται διαλυμένη σε χυμό φρούτων, σε χλιαρό τσάϊ ή γάλα, ακόμα και στον καφέ. Την αφήνουμε 2-3 λεπτά στο ρόφημα να μουλιάσει και μετά ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
-Μπορεί να καταναλωθεί και σε γιαούρτι με μέλι, στα δημητριακά ή στη φέτα ψωμιού με μέλι αλλά αν δεν λιώσει καλά δεν θα πάρουμε όλα τα πολίτιμα συστατικά της.
-Τελος μπορεί να προστεθεί σε σαλάτες λαχανικών ή φρούτων για έξτρα γεύση και χρώμα.
Τα ευεργετικά αποτελέσματα της γύρης θα φανούν μετά από 1 έως 6 μήνες, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε οργανισμού.
Η γύρη είναι μια φυσική τροφή, ένα βασικό συμπλήρωμα διατροφής και θα ήταν ωφέλιμο να περιλαμβάνεται στο διαιτολόγιο των ανθρώπων.