Το σκόρδο χρησιμοποιείται στη μαγειρική από πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Το βολβώδες φυτό χρησιμοποιείτε ως καρύκευμα και για να δώσει επιπλέον γεύση σε όλους τους τύπους κουζίνας. Διαθέτει μια δυνατή, πικάντικη γεύση που γλυκαίνει όταν μαγειρευτεί.
Δεν είμαστε οι μόνοι που αγαπάμε το σκόρδο και εξαρτόμαστε από αυτό για να δώσουμε στα πιάτα μας επιπλέον ώθηση. Το σκόρδο χρησιμοποιούνταν στην Κίνα από το 2000 π.Χ. Οι αρχαίοι Έλληνες, οι Ρωμαίοι και οι υπόλοιποι λαοί της Μεσογείου το χρησιμοποιούν στη μαγειρική τους εδώ και αιώνες.
Τα οφέλη αυτού του φυτού που σχετίζεται με την οικογένεια του κρεμμυδιού, είναι πολλά. Είναι γνωστό πως το μείγμα σκόρδου και μελιού για να καταπολεμήσει το κρύωμα, κάνει θαύματα. Επίσης, έχει πολλές άλλες χρήσεις ώστε να κρατήσει το σώμα δυνατό και υγιές. Δείτε παρακάτω τα οφέλη του σκόρδου στη διατροφή σας και πως μπορείτε να απολαύσετε τα πλεονεκτήματά του με τον καλύτερο τρόπο.
Οι άνθρωποι έχουν επωφεληθεί από τη χρήση σκόρδου ανά τους αιώνες. Αυτό ίσως να είναι ο υπέρ-ήρωας όλων των άλλων φυτών. Κατά τη διάρκεια του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, εφαρμοζόταν ως αντισηπτικό για την καταπολέμηση της γάγγραινας.
Το σκόρδο είναι πολύ καλό αντιοξειδωτικό. Ένας τρόπος για να βοηθήσετε το προβληματικό δέρμα που έχει ακμή είναι να προσθέσετε σκόρδο στα πιάτα σας. Θέλετε πιο γρήγορα αποτελέσματα; Τρίψτε τις πρώτες φέτες του στο δέρμα σας μόλις εμφανιστεί ένα σπυράκι.
Είναι επίσης γνωστό πως το σκόρδο βοηθά στη μείωση της υψηλής χοληστερόλης και της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Αυτό το φυτό βοηθά στην καταπολέμηση των φλεγμονών. Εκείνοι που πάσχουν από παθήσεις του δέρματος και ψωρίαση, έχουν διαπιστώσει πως το τρίψιμο του σκόρδου στην πληγείσα περιοχή, απαλύνει τον πόνο.
Ναι, είναι αλήθεια πως η κατανάλωση του σκόρδου από μόνο του είναι πραγματικά παράξενη αλλά υπάρχει τρόπος να το φάτε. Αν και τα οφέλη του είναι πιο αποτελεσματικά αν το καταναλώσετε ωμό, δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας. Χρησιμοποιήστε μέλι με το σκόρδο ώστε να σας βοηθήσει να το φάτε.
Συνιστάται η κατανάλωση σκόρδου με άδειο στομάχι μιας και έτσι το σώμα είναι σε θέση να απορροφήσει καλύτερα όλα τα θρεπτικά συστατικά.
Θα νιώσετε γεμάτοι ενέργεια και υγιείς, αποκομίζοντας τα οφέλη αυτής της ισχυρής κουταλιάς.
Τι θα χρειαστείτε;
- Ένα γυάλινο βάζο
- 1 κεφάλι σκόρδο
- Αρκετό μέλι (από μελισσοκόμο που εμπιστεύεστε) για να γεμίσετε το βάζο που έχετε επιλέξει
Προετοιμασία
- Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξεφλουδίσετε τις σκελίδες του σκόρδου. Τις κόβετε στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι. Έτσι, τα φυσικά και θεραπευτικά οφέλη του σκόρδου θα απορροφηθούν από το μέλι.
- Το επόμενο βήμα είναι τόσο εύκολο. Απλά προσθέτετε τις σκελίδες του σκόρδου στο δοχείο και από πάνω αδειάζετε το μέλι.
- Στόχος σας είναι να αποφύγετε το σχηματισμό τυχόν φυσαλίδων αέρα και να διασφαλίσετε ότι το σκόρδο έχει καλυφτεί εντελώς από το μέλι. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε τυχόν θύλακες αέρα.
- Κλείστε καλά το δοχείο και αφήστε το να σταθεί για μια εβδομάδα. Έπειτα, είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Απλά καταναλώνετε κάθε μέρα μια κουταλιά της σούπας από αυτή τη "θεραπεία" με μέλι και σκόρδο για να βελτιώσετε την υγεία και τη συνολική σας ευεξία.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο melourgies.blogspot.com έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
ΠΗΓΗ: ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ;